Beton Kozmetik - Beton Katkı Kozmetikleri

Lasur Tekniği ile Beton Kozmetiği

Geçmişte beton özellikle yüksek yük taşıma kapasitesi ve şekillendirilebilme gücü nedeni ile tercih ediliyordu. Günümüzde ise farklı görsel etki ve doku çeşitliliği ile tasarımcıların ve mimarların projelerinde yeni yüzü ile yeniden hayat buluyor. Çıplak beton yüzeylerin doğallığı ve çekici estetiği gün geçtikçe daha çok tercih edilir olmaya başladı.

Tek tip ve gri olarak ele alındığında betonun imajı bir süreliğine çok zayıftı. Ancak brüt beton artık sadece gri değil. Sarı, kırmızı, mavi vb her renk betona rastlamak mümkün. Altın ve gümüş gibi parlayan betonlara da rastlamak mümkün. Hatta tek bir rengin tüm nüanslarını kullanmak bile mümkün. İşte tam bu evrede oyuna KEIM Lasur Tekniği giriyor. KEIM Lasur Tekniği betonun özgün dokusunu koruyarak görsel özelliklerini vurgulayan düşük pigmentli yarı seffaf çok ince bir kaplamadır.

KEIM Lasur tekniği 35 yıldan fazla bir süredir dünyada brüt beton yapıların korunmasında ve görsel etkilerinin canlandırılmasında kullanılmaktadır. Tasarımcının Lasur tekniğini yorumlama tarzı ile her seferinde karşımıza çıkan sonuç şaşırtıcı ve malzemenin sunduğu sonsuz tasarım gücünün de göstergesidir.

Lasur tekniği tasarıma kazandırdığı katkı ile birlikte betonda ki görsel kusurları gizlemek için de çok iyi bir yöntemdir. Spot dolgular ve rötuşlar sonrasında tüm yüzey üzerinde ki görsel farklılıkları istenilen derecede transparan kullanılmasına olanak sağlayan yapısı ile KEIM Lasur tekniği dengeler.

Betonun kozmetik tedavisi söz konusu olduğunda öncelikle kusurlu alanlar spot dolgular ve rötuşlar ile onarılır. Sonrasında yerinde örnekleme yolu ile betonun somut renk tonu ve seyreltme derecesi ayarlanır. Belirlenen seyreltme oranı ile uygulanan KEIM lasur ile mevcut betonun karakteri ve dokusu korunarak hedeflenen iyileştirme/sağlıklaştırma çalışması tamamlanır.

beton_truva

KEIM Lasur Tekniği ile Mineral renk eşleşme yoluyla beton yüzeylerin düzeltilmesi ( Truva Müzesi örnek uygulama alanı)

Renklerle Patchwork:
Aşağıda yer alan fotograf Frankfurt Üniversitesi’ne aittir. Üniversitenin 4 katlı açık atriumunda 60 mt uzunluğunda ve 12 mt yüksekliğinde ki duvarı karelere bölerek KEIM Lasur Tekniği ile farklı renklerde trasnparan çalışma yapılmıştır. Duvarın massif karakteri bu şekilde nötralize edilmiştir.
KEIM Lasur Tekniği ile uniform olarak kırmızının 3 tonu, beyaz, yeşil ve gri tonlarında yarı şeffaf bir uygulama yapılmıştır. Tüm renkler açık gri renkli taban üzerine uygulanmıştır.

KEIM Lasur Tekniği sadece estetik amaçlı değil başarılı bir koruma ürünü olduğu için de tercih edilmektedir. KEIM Concretal Lasur bağlayıcısı cam suyunun ( potasyum silikat) inorganik renk pigmentleri ve mineral esaslı dolgu maddeleri ile uygun olarak oluşturulan kombinasyonu sonucu uygulandığı mineral yüzeye hem nüfuz eder hem de kimyasal etkileşime girer. Kaplamadan ziyade uygulandığı yüzeyin bir parçası haline gelir. Yüzey tıpkı doğal beton gibi mineral mat bir görünüme sahip olur. Tahta kalıp izleri gibi dokular korunmuş olmakla kalmaz, silisleşme süreci sonucu yüzeyin ayrılmaz bir parçası haline gelir. Böylece beton kötü hava şartlarından kaynaklanan daha ileri düzeydeki bozulmalara karşı da korunmuş olur.

KEIM Lasur Tekniğinin kullanımı ile ;

Betonda ki soğuk derzlerini, imalattan kaynaklı farklı renk oluşumlarını dengeler.
Betonun doğal, mat görünümü korunur.
Geniş bir renk aralığında uygulanabilir
Sağladığı su geçirmezlik ile koruma sağlar.
Su buharı geçirgenliği yüksektir.
UV ye karşı dayanıklıdır. Rengi solmaz.
Yanmaz. Yangın esnasında gaz salınımı yapmaz.
Antistatik davranış sergilediği için geç kirlenir.
Kısacası LASUR tekniği tüm bu özellikleri ile beton kozmetiği konusunda vazgeçilmezdir.